top of page

"Bir Şirket Kültürünü Öldürmenin En Hızlı Yolu"

Güncelleme tarihi: 4 Mar



Bir Şirket Kültürünü Öldürmenin En Hızlı Yolu
Şirket Kültürü

Büyük şirket kültürlerinin başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biri, kendilerini her zaman özne haline getiren ve egolarını şirketin hedeflerinden daha fazla önemseyen zehirli yüksek performanslı ekip üyelerinin ve liderlerin ödüllendirilmesidir. Bu tür ödüller alçakgönüllülüğün yerine kibri koymakta ve ekip çalışmasını baltalamaktadır. Bu da şirketlerdeki olağanüstü ekip çalışmasını bozar ve yüksek çalışan devrine yol açar.

Şirketlerin sağlıklı bir kültür geliştirebilmeleri için, işbirliğini teşvik eden özverili ve alçakgönüllü liderlerle güvene dayalı bir ortam yaratmaları gerekir. Bu şekilde, şirketin karlılığı ve başarısı için çok önemli olan ekip ruhu ve işbirliği güçlendirilebilir. Ekip çalışması, her bireyin katkısını kabul ederek şirketin hedeflerine daha iyi ulaşmasını sağlar.

Ego odaklı davranışlar kurum içinde olumsuz bir etki yaratarak kısa vadede şirketlerin başarısını ve verimliliğini düşürecektir. Bu nedenle şirketler ego güdümlü liderlerden ve çalışanlardan kurtulmalı ve işbirlikçi bir kültürü teşvik etmelidir. Uzun vadeli başarı ve sürdürülebilir büyüme için en iyi yolun birlikte çalışmak olduğu unutulmamalıdır.

Şirketler bu değerleri akılda tutarak daha sağlıklı ve üretken bir kültüre sahip olabilirler. Başarılı bir kurum kültürü sadece kârlılığı artırmakla kalmaz, aynı zamanda çalışan motivasyonunu ve iş tatminini de yükseltir. "Birlikte daha iyiyiz" ilkesini benimseyerek şirketlerin başarısına daha fazla katkı sağlayabiliriz. Ancak ülkemizde bu yaklaşımları sadece yabancı şirketlerde görebiliyoruz. O şirketlerde de bir süre sonra yerel yöneticileri başa getirdiklerinde karlı görünmek ve rakamlarla karlılık yaratmak için çalışanların haklarını ellerinden alarak yurt dışına fayda sağlamaya çalışıyorlar. Ama şirketin geleceğinin altına dinamit döşediklerinin farkında değiller.

Sizce de öyle değil mi?


3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page